ПОЛИТИКА

Пореден провал на Рашков, ето какво стана с реформата му

Реформата на бившият вътрешен министър Бойко Рашков се оказа провал, пише сайтът breaking.bg. Служебният ресорен министър Иван Демерджиев вчера е издал заповед до структури на МВР, в която разрешава да бъдат назначени отново в системата пенсионирани от Рашков служители на трудово правоотношение, пише Трибюн.бг.

„През първата половина на 2022 година са прекратени служебните и трудовите правоотношения на различен брой служители, придобили и упражнили правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст.

За част от овакантените длъжности за лица на трудово правоотношение от категориите „специалист със средно образование и професионална квалификация“, „специалисти със средно образование“ и „квалифицирани работници“ не могат да се намерят подходящи кандидати, притежаващи съответната професионална квалификация, с която се затруднява дейността на структурите“, пише Демерджиев.

Затова разрешава при липса на други подходящи кандидати за длъжностите, ръководителите на структурите в МВР по чл. 37 от закона да назначават лица, които са придобили и упражнили правото си на пенсия и отговарят на изискванията за заемането на длъжност.

Това на практика е крах за „реформата“ на Бойко Рашков в МВР и хвалбите му, че е 99% от нея е завършена.

Всъщност Рашков пенсионира всички дребни служители от чистачки, през деловодителки и секретарки до шофьори.

Оказва се, че няма кой да ги замести и да върши работа. Куриозът на „реформатора“ Рашков бе, че самият той и приближените му от ръководството на МВР бяха пенсионери.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button