ОБЩЕСТВО

ПП: ГЕРБ лъжат, че Кирил Петков е внесъл делото срещу Борисов в грешния съд

Снимка Булфото

Напрежение по оста ПП – ГЕРБ.

Лъжите от лагера на ГЕРБ по адрес на „Продължаваме промяната“ (ПП) продължават. Това заявиха от пресцентъра на партията по повод на твърдение на Делян Добрев.

Добрев заяви във вторник, че делото на бившия премиер Кирил Петков срещу Бойко Борисов е заведено в грешния съд, както и че не е внесена таксата за него.

От ПП прилагат платежния документ, за да докажат, че това не е вярно, пише news.bg. 

„Документите са внесени в компетентния Софийски районен съд. Там е заведена тъжба за престъпление от частен характер и граждански иск по наказателното дело. За този тип дела държавната такса е 12 лв. при започване на делото и 4% върху уважения иск, които се определят от съда при приключване на делото, заяви адвокат Димитър Гочев.

Припомняме, че в края на август, Петков внесе в съда иск за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Става дума за схемата, която от ГЕРБ изнесоха през днешния ден на брифинг, според която предишните управляващи са се облагодетелствали от цената на природния газ.

Време е да спрем тези лъжци с техните мутренски похвати, коментира тогава Кирил Петков. Тъжбата е на стойност половин милион.

Иначе изявленията от страна на ГЕРБ, Кирил Петков определя категорично като лъжи. „Този човек вече е осъждан за клевета, доказа лъжец, омръзна ми да слушам всичките лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, които той непрекъснато говори навсякъде“, заяви Петков. Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден.“

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button