ЛЮБОПИТНО

Предозиране: Данъчните продават коли на близо половин век за луди пари!

Националната агенция за приходите (НАП) е пуснала на търг с тайно наддаване лек автомобил „Жигули“ на близо половин век с първоначална цена от 1352 лева. Това сочи справка в сайта на агенцията. В сумата влизат и стари дърва за огрев, като в обявата не е посочено количеството.

В описанието пише, че колата е регистрирана за първи път през 1976 година, а цветът й е млечнозелен, уточнява „Телеграф“.

Автомобилът разполага с контактен ключ, но няма талон, радиатор и акумулатор.

Дефектите по возилото са още изкривен преден капак, следи от корозия, без задни седалки, със спаднали гуми, в лошо състояние. Двигателят е на бензин.

Колата върви в комплект с дърва за огрев като част от тях са изгнили и негодни, но има и метровки, които могат да се ползват за отопление.

По-нови

Сред другите предложения за продажби чрез търг са сравнително по-нови автомобили, произведени след 1980 година. С първоначална цена от 600 лева се продава товарен автомобил, модел на „Форд“. В описанието пише, че е с мощност 52 kw, но е с блокиран двигател. Цената е 600 лева.

Автомобилите, както и всички вещи, които се продават от агенцията, са иззети от държавата, за да се покрият натрупани дългове за данъци.

Сред предложенията са редица автомобили, като автопаркът, който е обявен на търг, е доста разнообразен и има такива дори с десен волан на движение, които са най-вероятно внос от Великобритания. Има обяви за ниви, земеделски имоти, инструменти и техника. 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button