ОБЩЕСТВО

Проф. Владимир Чуков: Убийството на Дугина е предупреждение за Ердоган

Снимка Булфото

Известен наш професор коментира показното убийство в Русия.

По отношение на мигрантски натиск Турция е като една гъба, която попива вода. В момента мигрантите там са около 6 млн. души. От тях 3,7 млн.

са сирийците, а афганистанците са най-добре организираната нация, ако става дума за миграция. Това заяви арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „Денят ON AIR“ на „България Он Еър“.

По думите му мигрантите се чувстват дискомфортно в Турция, но не искат да се върнат и в Сирия, заради което предприемат пътувания към Европа.

„Политиците говорят за ограда, стягане и личен състав. Първо обаче трябва да видим каква е философията ни“, подчерта той. 

Проф. Чуков коментира и казуса около убийството на Дария Дугина.

„По-интересното за нас в случая е защо Дугин беше мишената. Той се оказа интересна личност не заради идеите си, а заради своите връзки. Този човек изгради невероятно топли връзки с Ердоган“, поясни той, като допълни, че се смята, че именно Дугин е занесъл писмото, с което Путин е предупредил Ердоган, че ще има опит за преврат.

„Убийството на Дугина е и много силно предупреждение за Ердоган, защото в момента той живее втора политическа кариера, благодарение на Путин“, констатира той. 

Проф. Чуков обобщи още, че вероятната причина за уволнението на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу е, че първоначално Федерацията влезе във войната с намерения да превземе Украйна за няколко дни, а това така и не се случи.

„Много експерти смятат, че убийството на Дугина ще постави нов етап на развитие на войната в Украйна, но предстои да видим“, заключи той, пише novini.bg.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button