ОБЩЕСТВО

Путин пуска шеги и усмивки на голямото военно учение, но един детайл издаде влошеното му здраве ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин видимо накуцвал и бил нервен по време на инспекция на военното учение в Далечния изток, съобщава „УНИАН“.

Владимир Путин присъства лично на военните маневри в полигона Серегеевски в Далечния Изток, където армията на Руската федерация провежда съвместни учения „Восток-2022“ с въоръжените сили на Беларус, Сирия, Индия и Китай. В маневрите, които започнаха на 1 септември и ще продължат до четвъртък участват над 50 хиляди войници.

На кадрите, публикувани от руското министерство на отбраната, се вижда как Путин влиза в командния при ръководителя на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу като е наведен и се опира на левия си крак.

Световните медии обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото.

Путин носи голямо топло яке, много по-голямо от неговия размер. Куцайки, ръководителят на Кремъл се приближава до масата и взима бинокъла.

Провежда се кратък разговор между Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, Шойгу и Путин.

В присъствието на Путин подразделения на спецназа на коалиционната групировка на армиите, участващи в учението беше отработено освобождаването на условно населено място от армията на противника.

Авиационната подкрепа на офанзивата и контрола над „освободената“ територия се осъществяваха от хеликоптери на ВВС на Русия и на Китайската народно-освободителна армия.

По време на учението е било симулирано и изграждане на проходи и трасета в минно-взривни заграждения с използването на установки за разминиране УР-77 и УР-83П.

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море.

Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Военният експерт Евгений Линин обяснява и политическата добавена стойност, която носи на Русия учението с участието на Беларус, Сирия, Индия и Китай. „Ние демонстриваме на всички, че не сме сами. Ние имаме съюзници, в това число тези, които са готови заедно с нас да решават проблеми по силов начин.“ – заявява Линин.

По отношение на това дали учението по някакъв начин има връзка с войната в Украйна, наричана в Русия специална военна операция, експертът казва, че в момента всичко, което се случва е свързано със събитията в Украйна, защото се променя геополитическия ландшафт.

„Какво означава да използваме на въоръжените сили на страните, участващи в учението в конфликта в Украйна? Съвсем не е задължително де бъде въведен военен континтент на освободените територии или на линията на бойно съприкосновение.

Но това е възможност да заменим с тези войски (участващите в учението, б. р.) някакви наши бази, като по този начин освобождаваме наши подразделения за тяхното участие на територията на Украйна“.

Военният експерт, журналист и полковник в оставка Виктор Литовкин гледа на „Восток-2022“ като демонстрация на сила. „Показваме, че ние можем да водим специална военна операция в Украйна и да провеждаме учение на другия край на Русия.“

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море. Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button