ПОЛИТИКА

Радан Кънев разкри колко къта в банката, мнозина ще завидят за най-ценната му придобивка

100 хил. евро в банката, няколко апартамента и една кола. Радан Кънев сам разкри колко е богат. Това направи той в социалните мрежи.

Причината му е солидна – той сам е решил да каже какво притежава преди някой да се възползва и да използва имуществото му срещу него.

Съвсем скоро Кънев ще влезе в борба за Европарламента.

Логично е той да не е бедняк, тъй като заплатата на европейските депутати никак не е малка. Кънев също така продължава да изкарва и пари, работейки като адвокат.

„Преди точно пет години влязох в кампания като кандидат за Член на ЕП (ЧЕП, това е официалната ми длъжност), купих си това сако и декларирах имущественото състояние в началото на кампанията. Днес съм минус едно кило живо тегло, плюс един диоптър късогледство, по-малко коса и повече брада“, шеговито заяви той.

Радан Кънев съобщи, че живее в същия апартамент в Манастирски ливади, който е собственост на семейството му. Има и гарсониера в Хиподрума, от която също вади пари, давайки я под наем. Той е и притежател на 1/6 идеална част от наследствен апартамент. Има и три магазина във Варна, които навярно също дава под наем.

Най-съществената му придобивка пък била кепмер „Лайка“.

„Тойотата продадох и купих Jeep втора ръка. Единствената ми наистина съществена придобивка е кемпер Лайка, който ще бъде окончателно изплатен до няколко месеца, пълен с няколко крила за кайт-сърф (те са на Деница и Бобо) и няколко чифта ски Stöckli, Zai и К2.“, пише той.

По думите му той има  общи спестявания от 100 000 евро. Сам казва, че вероятно част от тях ще се стопят по време на кампанията.

„В общи линии – същият човек, със същото семейство (доколкото 15-годишният син е същата личност като 10-годишния, което много ме съмнява…), но с пет години по-опитен, с 16 парламентарни доклада, около 3000 законодателни изменения, 80 пленарни изказвания, 50-тина въпроса до ЕК и 100-тина граждански петиции до ЕП зад гърба си.

Но дейността си отчетох вече на публична пресконференция, предстои отчетът да бъде разпространен и в достъпна визуална форма“, заявява той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button