ОБЩЕСТВО

Радев към премиера на РСМ: Отношенията между нашите две братски страни лежат върху здрав фундамент

Снимка Булфото

Държавният глава отправи ясно послание към Северна Македония.

„Въпреки бурните политически страсти през последните месеци, отношенията между нашите две братски страни лежат върху здрав фундамент. Той е отвъд всякаква политическа конюктура.“

Това заяви президентът Румен Радев на срещата с северномакедонския премиер Димитър Ковачевски в София, пише dariknews.

bg.

„Това е фундаментът, който е в решението на България да подкрепя безрезервно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната при разпада на бившата Югославия, през помощта по време на ембаргото, на гражданския конфликт до помощта при катастрофи и природни бедствия. Убедени сме, че в името на хората от двете страни на границата, в името на бъдещите поколения и на нашето общо европейско бъдеще, ние сме длъжни да развиваме ми укрепваме този фундамент“, подчерта българският президент.

Той поздрави Ковачевски за инициативата му да посети София.

„Политическите договорености, които са свързани с преговорите за членство в ЕС са част от този процес и важна стъпка напред. Искам да ви уверя, че България отново ще бъде солидарна с братска Македония. Надявам се, че срещата с българското правителство е важна стъпка за постигането на изгодни решения“, допълни държавния глава.

ПРОЧЕТИ

Back to top button