ПОЛИТИКА

Радев заминава за ОАЕ, среща се на четири очи с шейха в президентския дворец

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ) в първите два дни на септември. Предвижда се среща президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, както и провеждането на бизнес форум с участието на наши компании.

Задълбочаването на двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се очаква да бъдат акцентите по време на посещението.

Държавният глава Румен Радев ще бъде посрещнат от шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян в президентския дворец в Абу Даби. Двамата ще имат среща на „четири очи“.

В присъствието на двамата държавни глави ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства, който цели развитие на отношенията с сферите на икономиката, търговията, инвестициите, туризма, образованието, дигиталните технологии и изкуствения интелект, културата, младежта и спорта.

Президентът Румен Радев ще открие в Абу Даби бизнес форум, в който ще вземат участие представители на компании от двете държави в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката, отбранителната индустрия.

В официалната делегация са и служебните министри на транспорта Христо Алексиев, на външните работи Николай Милков, на икономиката Никола Стоянов и на иновациите и растежа Александър Пулев. Президентът е придружаван и от представители на бизнеса. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ  

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������