СВЯТ

Руски войник се престори на мъртъв и измами украински дрон

Остроумието и находчивостта на бойното поле могат не само да спасяват животи, но и да осуетяват вражеските планове. Такъв случай се случи с участието на Даниил от Екатеринбург, който успя да заблуди украински безпилотен летателен апарат, пишат чуждестранните агенции.

Даниил сподели своето тежко преживяване, разказвайки за сблъсък с вражески дрон, който се опитал да го атакува с гранати. Първоначално той се опитал да свали самолет, но в един момент решил да избере различна тактика и просто се престорил на мъртъв, падайки на земята.

Въпреки факта, че дронът продължил да кръжи над него няколко минути, Даниел продължил да остава на мястото си, без да дава признаци на живот.

След като операторът на дрона вероятно решил, че мисията му е изпълнена, Даниил успял да стане и бързо да се върне на позициите си. Там той предал важна информация, която по-късно помогнала да бъде осуетена операцията на Въоръжените сили на Украйна.

„Въз основа на моя опит мога да кажа, че мога да започна да стрелям по дрона. Въпреки това, като се има предвид моята позиция, най-вероятно няма да успея да ударя самолета и просто ще похабя боеприпаси. В същото време моето местоположение можеше да бъде открито и да стане мишена за пехотата на въоръжените сили на Украйна. 

Вероятността за оцеляване в такъв случай би била ниска. Героизмът на бойното поле трябва да бъде оправдан от обстоятелствата. Понякога е по-добре да бъдете умни и находчиви, за да избегнете ненужни рискове за себе си и вашите другари “, каза мъжът в интервю.

Превод

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������