ЛЮБОПИТНО

Шеф Токев разкри уникален случай от затвора

Започнах да готвя на другите затворници по моя инициатива. Времето минава по-бързо, когато правиш това, което ти носи удоволствие. Отделно акумулираш дни, които да могат да се приспаднат от общото наказание. Това каза пред bTV Андре Токев, който излезе наскоро от затвора.

„Исках да готвя на момчетата добре, за да се чувстват добре. Успях да променя готвенето. В началото затворниците бяха 30%, а когато аз почнах да готвя, на 80-100 процента започна да се пълни столът. Дойде после още един готвач, който се справя много добре, и започнахме да готвим паралелно. И той бе осъден за същото като мен“, каза той.

Токев разкри и по думите му „уникален случай“, който разказва на всички след излизането му от затвора. 

„Като отидох в Казичене, започнах да ходя на фитнес. Там сърбин на име Радован отговаряше за фитнеса, той бе шампион по трибой отпреди години. Здраво момче. Първите 2-3 дни дойде при мен и със сръбско-български говор ми вика: „Абе ти какъв шеф си?“, понеже всички ми викаха „шеф Токев“, разкри той.

И добави: „Казах му, че съм шеф на кухнята и той се сепна и вика: „шеф?!“. Аз му обясних, че шеф на френски е главен готвач. И той вика: „Аз мислех, че си шеф на някоя голяма групировка“. Оттогава станахме приятели и беше много забавно. Показваше ми интересни упражнения“.

По думи на Токев в началото повечето затворници са доста адекватни и можеш да си говориш на различни теми с тях. „После като разбереш защо са вътре, става странно. Търсиш смисъл и паралел, който понякога не намираш. В единия момент са извършили тежко престъпление, в другия момент ти играеш карти с тях, тренирате заедно. Нямам обяснение“.

Помолен да коментира нощта на престъплението и това, че е можело да стане нещо фатално, той отговори: „Не се е случило нищо, няма какво да се връщам към този момент. Това е фактът – не се е случило. Защо трябва да мисля, че нещо е трябвало да се случи. Аз си изкупих вината с това, което направих и отидох в затвора. Осъзнах грешката си и се промених“.

„Рядко пия и не издържам на алкохол, това е проблемът. А умората бях в блекаут и не помня много от нещата, които са се случили. Затова казах драстично, че няма да пия алкохол, защото моят организъм не го понася. Доволен съм, че много мои приятели вече не карат дори и след една чаша вино. Доста хора след моя случай ми казаха, че съм ги мотивирал след пиене на алкохол да не шофират“, заключи готвачът.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button