ОБЩЕСТВО

Шокиращо разкритие за кончината на Елизабет II, засяга целия свят

Както се очакваше смъртта на Кралица Елизабет Втора не е обявена на мига, а няколко часа по-късно. Кралица Елизабет II не е починала, когато е обявено на обществеността. Новият британски министър-председател Лиз Тръс е била информирана за смъртта на кралицата в 16:30 ч., съобщи официалният говорител на премиера.

На новия премиер Лиз Тръс е казано, че кралицата е починала два часа преди светът да разбере. Г-жа Тръс е била информирана за смъртта на кралицата в 16:30 часа, каза официалният говорител на министър-председателя, след като новината за смъртта на кралица Елизабет беше споделена с нея от секретаря на кабинета Саймън Кейс.

Мистерия: Звездна говорителка на ВВС обяви, че кралицата е починала, часове преди кончината й. Знаела ли е нещо?!

След 17 часа няколко коли, включително Range Rover, управляван от принц Уилям, с принц Андрю на пътническата седалка и принц Едуард и София отзад, пристигнаха в Балморал. Всичко това се случи след заседание в парламента, на което депутатите изглеждаха много разтърсени.

По време на обявяването на закона за енергетиката от премиера Трас, Надим Захави влезе в залата и се приближи до министър-председателя и й даде съобщение, след което се оттегли. Председателят на парламента каза: „Знам, че говоря от името на цялата Камара, когато казвам, че изпращаме нашите най-добри пожелания на Нейно Величество Кралицата и че тя и кралското семейство са в нашите мисли и молитви в този момент.“

След това новината беше съобщена на нацията в 18:31 ч.

В изявление от Бъкингамския дворец се казва: „Кралицата почина мирно в Балморал този следобед. Кралят и кралицата ще останат в Балморал тази вечер и ще се върнат в Лондон утре.“

Г-жа Тръс каза, че това е „отминаването на епохата на Елизабет“ и завърши обръщението си с „Бог да пази краля“. Тя се обърна към Чарлз, новия крал, както каза крал Чарлз III:

„Днес короната преминава, както е ставало в продължение на повече от хиляда години, към нашия нов монарх, нашия нов държавен глава, Негово Величество крал Чарлз III.

Clarence House потвърди, че тази вечер Чарлз ще бъде обявен като крал Чарлз III, а дворецът Кенсингтън потвърди, че Кейт и Уилям ще бъдат известни като херцога и херцогинята на Корнуол и Кеймбридж.

ПРОЧЕТИ

Back to top button