ОБЩЕСТВО

Среднощен атентат срещу посолството ни в Скопие, извършителят е избягал

Рано тази сутрин в 03:20 часа македонско време неизвестно до този момент лице е повредило два автомобила на посолството на България в Скопие. След инцидента лицето е напуснало мястото и все още се укрива.

С колата си той първо се удря в стълб, а след това в колите на посолството, информира bTV. От МВР потвърждават информацията.

„На 10.09.2022 г. в 03:20 ч. е съобщено, че в Скопие, на ул. „Митрополит Теодосий Гологанов“, пред посолството на Република България, лек автомобил със скопски регистрационни табели, управляван от един човек, се ударил в стълб за улично осветление, а след това в два паркирани леки автомобила, собственост на посолството, а след това е напуснал местопроизшествието“.

На място е извършена проверка от отдела за вътрешни работи в Скопие и се работи по изясняване на случая. Полицията издирва извършителя.

След палежа в Битоля: Нова вандалщина в Северна Македония

Това не е първи инцидент в Северна Македония. Припомняме, че преди няколко месеца българският културен център „Иван Михайлов“ в Битоля бе подпален. Като извършител на деянието бе задържан 34-годишният певец Ламбе Алабаковски.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button