ОБЩЕСТВО

Станаха ясни причините за кървавото меле с жертва и много ранени край Панчарево СНИМКИ

Появиха се първи версии за зверската катастрофа в София, при която във вторник вечер младо момче загина, а 9 души са ранени. Неправилно изпреварване и отнемане на предимство, употреба на алкохол или шофиране с превишена скорост са първоначалните версии за кървавия кошмар до столицата, по които работят експертите. 

припомня, че инцидентът стана късно във вторник вечер в района на Панчарево между три автомобила.

По първоначална информация шофьорът на една от колите е изгубил управление и се е врязал челно в насрещното в друг автомобил.

В него се ударило трето превозно средство.

Най-лошата новина дойде след ужасяващата катастрофа край София ВИДЕО

В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.

„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи”.

Това заяви в ефира на Нова тв експертът по пътна безопасност Диана Русинова.

„В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява“, допълни тя. 

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се врязва и трета кола.

Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналия всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

На място веднага са изпратени 6 линейки. По информация от Спешна помощ жертвата е на около 30 години.

В болница „Св. Анна” са откарани 3 момичета – на 16, 17 и 18 г. Те са и най-тежко пострадалите. Едното момиче е в критично състояние. Спешният екип го е интубирал в линейката.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче. В „Пирогов” са 2 момчета – на 16 и 18 г., едно момиче, както и мъж на 44 г. и 16-годишният му син. Всички са в шокови състояния.

Междувременно мрежата заклокочи от коментари на потребители. Според повечето от тях именно превишена скорост стои в дъното на инцидента. По думите им на отсечката често се кара с много над ограниченията, въпреки че теренът е опасен. 

„Тези са карали с 230 км. в час“, предполага потребител в мрежата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button