ОБЩЕСТВО

Стартира кампания в помощ на Димитър Даскалов

Снимка: Димитър Даскалов, личен архив

Кампания за набиране на средства на Димитър Даскалов бе стартирана, съобщава „Дарик“.

„Казвам се Димитър Даскалов, син, съпруг и щастлив баща на две деца“.  – Така Митко започва разказа си за заболяването с което е диагностициран през лятото – четвърти стадий на рак в стомаха. „За съжаление на този етап операция няма как да бъде извършена, заради факта, че в момента е засегнат 100% от стомаха.

Последните три седмици за мен са истински кошмар. Дните и нощите ми минават далеч от децата ми и в различни болници. Надеждата за мен дойде от болница Мемориал в Турция, където се намирам и в момента“, разказва Митко.

В болницата му дават надежда, че дори и битката да е продължителна и трудна … той има шанс да се върна здрав при децата си. „Да бъда тяхната упора, скала, приятел и баща. Лечението ми тук за съжаление обаче е непосилно за мен и семейството ми и имам нужда от вашата помощ“, признава Митко. 

И споделя: „Пътят ми ще бъде дълъг и труден … според лекарите около 2 години…Казват, че няма по-голямо щастие от това да правиш добро. Винаги съм срещал в живота си добри хора и съм благодарен на Господ за това. Днес заставам пред вас и с молба добри хора да ми помогнете в борбата ми с тази коварна болест. Да ми помогнете и дадете шанс да се прибера вкъщи при семейството си“.

Това е апелът на Митко. Той благодари на всички, които са помогнали за лечението му, но и за тези, които нямат възможност, но се молят за него и мислено го подкрепят. „Всяко дарение и споделяне е крачка напред за мен към мечтата ми да бъда здрав и да живея отново живота си пълноценно“, признава още той.
Сега Димитър Даскалов ще продължи лечението си в Израел. За целта той се нуждае от първоначална сума от 70 000 долара. До момента са дарени 50 000 лева. 

Дарение можете да направите лично до майката на Митко: 

IBAN: BG04BPBI79304030163101
BIC: BPBIBGSF
титуляр – Йорданка Борисова Кирева
paypal – [email protected]

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button