ПОЛИТИКА

Стартира срещата на Радев с „Gastrade” и „Copelouzos Group“ НА ЖИВО

На „Дондуков“ 2 стартира срещата между президента Румен Радев и представители на ръководството на компаниите „Gastrade” и „Copelouzos Group“. 

Една от най-важните теми, които ще трябва да обсъдят е тази за газовата криза и какви са възможностите за увеличаване на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция през терминала в Александруполис.

В срещата участват служебният премиер Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на ръководствата на „Булгаргаз“ и на „Булгартрансгаз“.

„България е акционер с 20% в терминала за втечнен газ в Александруполис и има резервиран капацитет за следващите 10 години.

Този проект е от решаващо значение не само за задълбочаване на стратегическото прартньорство между България и Гърция, а и за гарантирането на икономическата стабилност на Балканите. Чрез постигане на реална диверсификация, сигурност на доставките и реална конкуренция.

Това изисква, разбира се, терминалът да бъде свързан с другия стратегически обект между нашите две страни – интерконекторът, която очакваме да заработи от 1 октомври и е още едно доказателство за успешното стратегическо партньорство между Гърция и Бъглария, каза президентът Румен Радев в началото на срещата с представители на ръководството на компаниите „Gastrade” и „Copelouzos Group“.
 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button