ОБЩЕСТВО

Сутрешна сводка: Киев – поразен е важен руски обект! Пентагонът призна за големи загуби на ВСУ

Украинските въоръжени сили са поразили руски логистичен склад и три района на разполагане на руската армия.

Украинската авиация е нанесла пет удара по райони на противниково разполагане, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, информира „УНИАН“.

„Подразделенията на ракетните войски и артилерията на украинските отбранителни сили поразиха три зони на концентрация на окупаторите и логистичен склад на противника“, се казва в съобщението.

По данни на Генералния щаб руските сили са нанесли четири ракетни удара по населени места (две ракети са унищожени от украинската противовъздушна отбрана) и 18 въздушни удара.

Руската армия е извършила и 24 обстрела от реактивни системи за залпов огън.

Генералният щаб също така предупреждава, че руските въздушни и ракетни удари продължават да застрашават цялата територия на Украйна.

Високопоставен служител на Пентагона е заявил, че украинската армия е претърпяла големи загуби в резултат на тежките сражения с руските сили, съобщават световните издания. Той отказва да разкрие цифрите от съображения за оперативна сигурност.

„Украйна също има голям брой жертви. Сраженията са много напрегнати. Но от съображения за оперативна сигурност не мога да бъда по-конкретен“, казва той пред журналисти, като добавя, че Вашингтон, заедно със своите съюзници, не може да отслаби помощта за отбрана на Украйна сега повече от всякога.

Руските военни са постигнали нов напредък в Запорожското направление, като са напреднали в полоса от десетки километри на дълбочина от стотици метри до осем километра, съобщават световните издания.

Руските бойци са успели да пробият първите ешелони на отбраната на ВСУ. Под напора на руската армия украинските части се наложило да напуснат позициите си и да се придвижат към втората, а на някои места и към третата отбранителна линия.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button