ОБЩЕСТВО

Сутрешна сводка: Ракети, изстреляни от територията на Беларус, удариха украински градове, Зеленски свика секретно съвещание

Руските сили са извършили масирано изстрелване на ракети от бомбардировачи по редица региони в Северна Украйна. Това съобщава Беларускі Гаюн в Telegram, информира „УНИАН“.

Първо са регистрирани полетите на стратегическите бомбардировачи от територията на Русия, а след това е последвало изстрелване на ракети от територията на Беларус по територията на Украйна.

В социалните мрежи се съобщава за експлозии в Ривненска област.

По данни на директора на областната администрация Виталий Ковал ракетите са поразили военен обект в Сарненски район. По предварителна информация няма жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски е провел среща с представители на сектора за отбрана и сигурност и е обсъдил ситуацията на фронта, нуждите на армията и координацията с международните партньори, съобщава „УНИАН“.

Според пресслужбата на президентската канцелария, на срещата са присъствали ръководителите на украинските въоръжени сили, разузнавателните служби, Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Службата за сигурност на Украйна и други отбранителни сили.

Участниците в срещата са изслушали в секретен режим информация за оперативната обстановка на фронта и са разгледали други въпроси, свързани със сигурността и отбраната.

Отбелязва се, че те отделно са се фокусирали върху нуждите на украинската армия и координацията на различни нива с международните партньори на Украйна.

Също така е разгледано изпълнението на предишните заповеди на главнокомандващия.

Руските сили отново са нанесли удар по Харков. Две ракети, идващи от Белгород, са се възпламенили в центъра на града.

Наталия Попова, съветник на ръководителя на Харковския областен съвет, съобщава за удара в Харков, информира украинското издание „Обозревател“. Експлозиите са били съпроводени с гръмотевичен тътен.

Информацията за ударите в централната част на Харков беше потвърдена от кмета на града Игор Терехов. Той съобщава за разрушаването на една от административните сгради.

„Два ракетни удара по центъра на Харков. Там, където това вече се случва многократно. Разрушена е една административна сграда. Към момента няма информация за жертви“, отбелязва градоначалникът.

Жителите на Харков са започнали да публикуват видеоклипове, в които звуците на ударите се чуват едновременно с гръмотевици: в Харков е имало мощна гръмотевична буря по това време.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button