ПОЛИТИКА

Свиленски: Лъжа след лъжа, които ще трябва да опровергаваме след 2 октомври

Направете си изводите дали е случайно или не е случайно. Ние казваме, че лъжите се разпространяват от служебните министри на президента Радев. Това заяви Георги Свиленски по време на извънреден брифинг на БСП. 

„Съобщението беше, че се проверяват договори.

Само внушения и нищо повече. Нека, когато завършат проверките, нека излязат и кажат за какво става въпрос. Ние можем да говорим, но вие не можете да ни отразявате и това се пуска в публичното пространство“, допълни той.  

„Всичко се прави, за да се намали резултата на БСП. Чакаше да почне кампанията, да ни затворят устата заради спецификата на Изборния кодекс. Лъжа след лъжа, която ще трябва да опровергаваме след 2 октомври“, каза още Свиленски. 

„Защо през 2017 година не бяха предприети такива действия? Ако си принципен и наистина искаш ревизия или проверка на управление, защо не го направи през 2017 година срещу управлението на Борисов. Не подценявайте гражданите. Те могат да си направят изводите кой, защо и кога прави нещо. Ако това го говореше някоя партия, нямаше да реагираме по този начин“, обясни той.  

От БСП обясниха, че не са срещу проверките и ревизиите, а срещу внушенията. 

„Аз разбрах сутринта, че министъра на икономиката е разписал договор за 500 хиляди лева с негов роднина. Айде, проверете. Сключил консултантски договор. Аз ще кажа сега, че правя лоша интерпретация на действията им. На 4 септември министърът се сетил, че открил такъв договор“, каза още Свиленски. 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button