ОБЩЕСТВО

Тази вечер прекратяват издирването на оцелели при катастрофата в Гърция

Кадър: БТВ

Тази вечер ще бъде прекратена издирвателната акция на жертви на мястото на вкаковата катастрофа в Гърция. Припомняме, че при челен сблъсък във вторник вечерта близо до град Лариса загинаха най-малко 57 души, пише БНР.

Пред прокурор днес показания трябваше да даде началникът на железопътната гара, който е арестуван и могат да му бъдат повдигнати обвинения за случаи на убийство по непредпазливост, но явяването му пред съда беше отложено за утре.

И в неделя ще продължи стачката на железничарите в южната ни съседка.

Няма да се движат влакове, докато роднините на жертвите се прощават с тях, съобщават от синдикатите. Утре към стачката се присъединяват и работещите в метрото в Атина.

Тази вечер и утре отново ще се проведат демонстрации в памет на загиналите при железопътната катастрофа.

След вчерашните сблъсъци между демонстрантите и полицията в  Атина и Солун днес мерките за сигурност на обществените места са засилени.

Протестират студентите във всички градове на Гърция. Те обвиняват правителството за липсата на мерки по сигурността на пътниците:

„Ние ще бъдем гласа на онези, които загубиха живота си, така че това престъпление да не бъде прикрито, а някой да поеме отговорност!“  

„Как мислите, че се чувствам? Това е позор! Това, което се случи, е, че хора изгубиха живота си и сега цяла Гърция плаче от сутрин до вечер, докато те седят в офисите си и пият кафе!“

Експертна комисия разследва причините за катастрофата.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button