ОБЩЕСТВО

Tрагедия на мач между юноши в Германия

Снимка: Pexels

Срещата между юношеските отбори на Берлин и Метц завърши с ужасяваща трагедия. 15-годишен играч на германския клуб е в мозъчна смърт след удар в главата от футболист на французите. Двубоят е бил от юношески турнир във Франкфурт, предава Спортал.

Инцидентът е настъпил веднага след края на мача.

Тогава започва сбиване между двата отбора, след като Берлин печели с 1:0. В мелето 16-годишният френски играч удря няколко пъти германския си съперник първо в главата, а след това в областта на врата и в стомаха. След това 15-годишният берлинчанин пада на земята в несвяст. Лекарите на терена успяват да го реанимират, след което е откаран по спешност в болница, където установяват, че има животозастрашаващи мозъчни контузии. Френският играч пък е арестуван за нанасяне на тежка телесна повреда.

“Заповедта за арест е издадена за нанасяне на сериозна телесна повреда. Тъй като пострадалият е в мозъчна смърт, тя ще бъде променена за нанасяне на тежка телесна повреда, довела до смъртен случай. Животът на жертвата в момента се поддържа по изкуствен начин, за да може органите му да бъдат използвани за донорство“, обяви Надя Нилсен от прокуратурата във Франкфурт.

ПРОЧЕТИ

Back to top button