ОБЩЕСТВО

Тръмп във „Фейсбук“: Завърнах се!

кадър: БНТ

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви завръщането си във „Фейсбук“ (Facebook), публикувайки съобщение в социалната медия за пръв път, откакто му беше забранено да използва платформата след бунта срещу Капитолия.

„Завърнах се!“, написа просто в профила си бившият американски лидер, предава БНР.

Компанията майка на Facebook – Meta Platforms Inc официално възстанови акаунта на Тръмп през февруари тази година, като каза, че обществеността трябва да може да чуе какво казват политиците, включително „добрият, лошият и злият“.

Междувременно и YouTube, собственост на Google, възстанови в петък достъпа на Доналд Тръмп до своята платформа след повече от двегодишно спиране, следвайки подобните ходове от страна на Meta и Twitter.

Тръмп, който води кампания за президент през 2024 г., беше спрян от платформите на YouTube след бунтовете в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. за предполагаемо нарушаване на правилата относно подбуждането към насилие.

Лесли Милър, вицепрезидент на обществената политика на YouTube, каза:

„Ние внимателно оценихме продължаващия риск от насилие в реалния свят, като балансирахме това с важността на запазването на възможността избирателите да чуят еднакво от основните национални кандидати в навечерието на избори“.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button