ЛЮБОПИТНО

Уникална гледка на водопад Котлите СНИМКИ

Водопад Котлите до Букоровски манастир край гр. Годеч е украсен с голяма десетметрова мартеница. Живописният водопад – Котлите, е каменен великан от около 30 метра, разделен на няколко скока.

За да стигнете дотам, на няколкостотин метра след табелата на село Разбоище се отклонявате вляво от главното шосе.

Има табела за Букоровски манастир. Движите се по добър път с трошено-каменна настилка, който е дълъг около 2 километра. Стига се до самия манастир, където е широко и може да се паркира.

По пътеката от манастира до водопада е много близко, около 10 минути пеша. Пътеката е добре видима  и води до горната част на водопад Котлите.

Истинската красота на водопада се разкрива в долната му част. До нея води недотам добре видима пътека. За да откриете тази пътека, трябва да свиете вдясно и да се спуснете надолу за около 5-10 минути ходене. Тогава пред вас ще се разкрие гледката на водопада.

Когато има достатъчно вода, водопад Котлите е много живописен. Водата се спуска по камъните на няколко пада с обща височина около 30 метра.

Водните падове отиват в естествени скални дупки – котли, откъдето и името. Около водопада се издигат високи скали, а най-отдолу се е образувало малко езеро – най-големият котел.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button