ПОЛИТИКА

Важна икономическа новина за милиони левове долетя от Пловдив

Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев бе в Пловдив във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски програми, предава Plovdiv24.bg.

Акцентите от изказването му в областна администрация:

„Глътка въздух – държавата продължава да работи. Говорим за кризи в различни сегменти и галопираща инфлация. Основният приоритет на нашето правителство е да дадем глътка въздух на най-уязвимия сегмент в българската икономика.

Тук говорим за микро, малки и средни предприятия. Всички сме се обединили около тази задача и работим усърдно. 735 милиона лева са осигурени за тези предприятия до края на тази година само по направление на министерството на иновациите и растежа. От тях 600 милиона се очаква да подпомогнат бизнеса по линия на Плана за възстановяване и устойчивост.

През нашето министерство успяхме да задвижим първата процедура по плана –  технологична модернизация с 260 милиона лева общ бюджет. Срокът вече тече, затова всички бизнеси трябва да се запознаят с програмата и да кандидатстват до 21 септември. Около 40 000 предприятия има регистрирани в област Пловдив, 93-94 процента от тях отговарят на дефиницията за микро предприятията.“

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button