СВЯТ

ВСУ отново засипа Антоновския мост с US ракети HIMARS СНИМКИ

Властите на Херсонска област съобщиха, че на 12 септември въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетни удари по железопътните и автомобилните мостове през Днепър.

„Около 11:00 часа шест ракети от американската система HIMARS бяха изстреляни по Антоновския мост в Херсон. Повечето от ракетите бяха прихванати от руската система за противовъздушна отбрана, но пътната настилка на моста, който беше затворен за движение от средата на лятото, все пак получи допълнителни щети.

В 12:45 три ракети M142 HIMARS са изстреляни по железопътния мост край Херсон.

Те бяха отблъснати от руски системи за ПВО. Няма загинали и ранени сред цивилното население“, гласи съобщението от областната администрация.

Въоръжените сили на Украйна водят „хаотична и неконтролирана стрелба“ по Антоновския мост край Херсон, каза Кирил Стремоусов, заместник-началник на администрацията на Херсонска област.

„Антоновският мост непрекъснато се обстрелва, въпреки факта, че всъщност е затворен от дълго време“, каза той.

Според него целта на украинските военни не е самият мост, а понтонният преход, изградени от руските войски под него.

Припомняме, че Антоновският мост е единствената автомобилна артерия, свързваща Херсон с останалата част от Херсонска област на противоположния бряг на Днепър, което позволява на Русия да снабдява армията си с оръжие.

Украинските въоръжени сили многократно атакуваха критичното съоръжение с доставените от САЩ РСЗО HIMARS, в резултат на което мостът беше повреден.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button