ПОЛИТИКА

Вяра Емилова, БСП: Бяхме социалния стълб в правителството и така ще продължим в следващото

„Българската социалистическа партия винаги е държала на това гражданите да имат по-високи пенсии и доходи. И ние най-вече като ангажимент към хората бяхме социалния стълб, който ежедневно работеше да бъдат вдигнати доходите. В момента можем да кажем, че имаме увеличени майчински за втората година, имаме повишена минимална работна заплата и оттук нататък продължаваме да работим върху тези мерки. Няма как други политически сили да си приписват това, за което БСП работи от години наред.

“ Това заяви секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова в ефира на BG on AIR.

Емилова бе категорична, че социалистите влизат със самочувствие в настоящата предизборна кампания. „Българският избирател е мъдър и той ще даде своята оценка за това какво е свършила всяка една от партиите“, допълни тя.

„В нашият устав е записано, че 40% от хората, които влизат в листите трябва да са млади. В момента този процент е доста по-висок, защото над половината са млади хора. Освен политиката, която БСП води към възрастните хора, ние трябва да се ориентираме и към младите. Затова и предизборната ни платформа този път е още по-насочена към тях. Надявам се, че подмладяването на листите ще донесе една съвсем различна и нова енергия в кампанията“, коментира секретарят на ИБ на БСП за предизборната платформа и приоритетите на левицата.

Вяра Емилова заяви, че социалистическата партия предлага план, който включва 4 основни мерки. „Една от тях е да продължат разговорите с „Газпром“, настояваме за това още от април месец. Втората е да има компенсации за бизнеса, както ние успяхме да го направим с тока преди няколко месеца. Разбира се и помощи за битовите потребители. Предстои ни една доста тежка зима и, ако не осигурим нормалното функциониране на държавата – това ще се отрази на българските граждани“, посочи тя относно част от мерките на социалистите.

„Ние виждаме това, което се случва откакто е служебния кабинет. Има саморазправа с някои от членовете на БСП. Хора, които са назначени и са професионалисти – в момента биват отстранявани от работа. Все пак основната отговорност на служебния кабинет е да възпроизведе честни избори. Надявам се да да си я свършат и да не се занимават с БСП“, обясни членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия за действията на служебното правителство.

В заключение Вяра Емилова определи искането на Трифонов за референдум за президентска република като поредното популистко обещание. „Най-страшното, което може да направи един политик е да свири на струната на емоциите на българските граждани. От Слави Трифонов и от ИТН видяхме в 3 парламента, че те не изпълняват своите обещания“, завърши тя.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button