ИКОНОМИКА

Юруш към морето, цените вече са народни

Хотелските бази по Южното Черноморие очакват добра заетост и през септември. Резервациите са предплатени, а в бранша се надяват на хубаво време, информира БНР. Почивката е с около 20% по-евтина от цените в пиковия сезон. 

90% българи, останалите румънци, поляци и унгарци са гостували това лято в хотела в Обзор, чиито мениджър е Елена Груева.

Резервации имат поне до средата на септември.

„Очакваме сезонът да продължи, естествено не на 100% заетост на базите, но се надяваме на хубаво време, спокойно море и поне до 10-15 септември да има добра заетост на базите. Резервациите са предплатени, но всичко зависи от това колко стабилно ще бъде и времето“, поясни Груева.

Цените през септември там ще са с около 20% по-ниски спрямо тези в пик сезона.

В Приморско също чакат още летовници, казва кметът Димитър Германов.  

„Тази година хотелите, които предлагат услугата ол-инклузив имат по-висока запълняемост, което показва, че хората се преориентират при една такава нестабилна финансова среда там, където всичко им е осигурено“, поясни той.

Хотелиери определят сезона като тежък, белязан от инфлация, политическа нестабилност, ковид. Според Елена Груева с промоции и акции цените на нощувките това лято са били с не повече от 10-12% по-високи от миналата година, докато разходите на хотелиерите са три пъти повече. Средната продължителност на почивката тази година е била 6 дни.

ПРОЧЕТИ

Back to top button