ЛЮБОПИТНО

За нищо на света не изхвърляйте „запушалката“ от бутилката с олио, ето защо ВИДЕО

В последната година цената на олиото буквално полудя. Всички помним опашките пред магазините и дори физическите сблъсъци за малко по-евтина бутилка олио. 

Но колкото и скъпо да е то, то едно е факт –слънчогледово олио в пластмасова бутилка има във всяка кухня. 

То е незаменим продукт както за пържене, така и за печене.

Малко ястия се приготвят без дори капка растително масло. 

Със сигурност сте забелязали, че всяка бутилка от този продукт има пластмасова „запушалка“ с пръстен. Обикновено, без дори да го забележим, премахваме това уплътнение с леко движение на ръката, за да отпушим бутилката. 

И тогава изпращаме ненужното парче пластмаса в кофата за боклук. Но се оказва, че този пръстен не е толкова безполезен.

Всяко слънчогледово олио в пластмасова бутилка има уплътнение с пръстен , което се намира под капачката. Този малък детайл поддържа бутилката запечатана, предотвратявайки разливането на олиото по време на транспортиране. 

За да отпушите бутилката, трябва да премахнете този пръстен. Тогава гърлото на бутилката ще се отвори и олиото вече може да се използва. 

Но малко хора знаят, че ако оставите този малък пръстен, можете значително да намалите консумацията на растително масло. А това означава спестяване на пари, особено сега, когато цените на олиото са по-високи от всякога.

Нека започнем с малка предистория, която се превърна в легенда в маркетинговите среди. Имало едно време производител на паста за зъби, който трябвало спешно да увеличи продажбите, за да не понесе загуби. Но нито един от доказаните методи не помогнал: нито промоцията, нито рекламата успели да подобрят ситуацията. 

И тогава се появил гений, който измислил прост трик. Той предложил да се направи дупката в тубата с паста за зъби по-голяма. Тогава всеки клиент несъзнателно изцеждал повече паста от обикновено. Съответно продуктът свършвал по-бързо и човекът тичал към магазина за нова туба паста за зъби.

Същата аналогия работи и при олиото. Колкото по-голяма е дупката в бутилката, толкова повече олио консумираме. И можете да надхитрите търговците, ако използвате пръстена под капачката на бутилката.

За да предотвратите изливането на олиото на голяма струя, използвайте въпросната запушалка с пръстен. Първо отворете капачката, но се опитайте да не я повредите. Непокътнатостта ѝ е важна за този експеримент. 

След това върнете капачката, но с пръстена надолу. Закрепете я по такъв начин, че да оставите малък отвор на гърлото на бутилката.

През тази дупка олиото ще тече на тънка струя и можете да спестите много продукт. Сега ще бъде много по-лесно да го разпределите в тигана, ако ще пържите нещо. Ще оцените този трик и при подправяне на салати. Просто е невъзможно да се прекали с олиото!

Вижте по-долу видео урок за това как да използвате този пръстен. / jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Източник: vijti.com

ПРОЧЕТИ

Back to top button