ОБЩЕСТВО

Зеленски проведе разговор с Лиз Тръс и я покани в Украйна

кадър Володимир Зеленски, фейсбук

Новият британски министър-председател Лиз Тръс проведе разговор с украинския президент Володимир Зеленски, в който прие покана да посети Украйна и отново заяви своята подкрепа за страната във войната й с Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски стана първият чуждестранен лидер, с когото Тръс разговаря по телефона в качеството си на премиер на Великобритания. 

„Министър-председателят разговаря с президента на Украйна Володимир Зеленски тази вечер, за да заяви отново непоколебимата подкрепа на Обединеното кралство за украинската свобода и демокрация“, каза премиерската канцелария.

„Министър-председателят каза, че с нетърпение очаква да работи с президента в идните седмици и месеци и с радост приема поканата да посети скоро президента Зеленски в Украйна“, беше посочено в изявлението.

Великобритания е един от най-гласовитите международни поддръжници на Украйна. Лондон е изпратил на Киев почти 7000 противотанкови оръжия, стотици ракети и бронирани военни машини, а също така обучава украински войници.

ПРОЧЕТИ

Back to top button