КРИМИНАЛНИ

Спипаха стрелеца, изправил на нокти Столипиново, оказа се…

Шесто РУ са предприети необходимите действия за изясняване на всички факти и обстоятелства относно стрелбата в пловдивския квартал „Столипиново“, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Установена е самоличността на момчето от кадрите, които бяха публикувани в TikTok. В обясненията си пред полицаите 17-годишният тийнейджър посочил, че изстрелите произвел с газов пистолет – собственост на негов роднина. По време на случилото се няма пострадали.

Започната е проверка за хулиганска проява – чл. 325 от НК, уведомена е Районна прокуратура – Пловдив. За предоставяне на оръжие на непълнолетен на собственика на газовия пистолет е съставен акт Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Младежът стреля с пистолет на оживена улица в Столипиново и се похвали  с „геройството“ си в Тик Ток. Стрелецът е с потребителско име „elatin_paraliyew“, а това далеч не е първият път, в който се стреля на воля в етническия квартал. 

Своеволията в махалата не са прецедент, като медията ни многократно е публикувала статии в тази връзка, след получаване на сигнали за младежи, които си позволяват да стрелят с пистолети, пушки и други видове оръжия.

ПРОЧЕТИ

Back to top button