КРИМИНАЛНИ

Лоша новина за турчина, убил украинец на метри от “Капитан Андреево“

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 46-годишния турски гражданин С.Б. за това, че на 24 март на автомагистрала „Марица“ при километър 95 500 е причинил смъртта на неправилно пресичащ 33-годишен украинец. Това съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Както съобщи, загиналият мъж с инициали И.

С. изчаквал на опашка с камиони преди граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. Мъжът слязъл от превозното средство и пресякъл платната на магистралата, за да отиде до отсрещната бензиностанция. В този момент бил блъснат от микробус, управляван от 46-годишния турски гражданин.

Водачът на участвалия в пътното произшествие лек автомобил е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестовете са отрицателни. Повдигнатото обвинение е за причинена смърт по непредпазливост. Разпитани са свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

На С.Б. е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора. Разследването по случая продължава.

ПРОЧЕТИ

Back to top button