МИСТЕРИИ

Прахлад Джани живял десетилетия без да яде и да пие вода (видео)

Прахлад Джани живял десетилетия без да яде и да пие вода …

Противоречивата личност Прахлад Джани (Prahlad Jani) е известен с твърдението си, че може да оцелее, без да яде или пие абсолютно нищо (HiddenTruth.site).

Мнозина считат тази практика за много опасна
Мнозина считат тази практика за много опасна

Роден през 1929 г., в индийското село Чарада (Charada village), Прахлад Джани е живял десетилетия като отшелник в пещера в Гуджарат (Gujarat). През целия си дълъг живот, той прекарва по-голямата част от времето си в медитация.

Джани става известен с твърдението си, че е в състояние да оцелее за неопределено време, без да яде или пие – практика, наречена „дишане“.

През 2003 г., той е обект на проучване в болниците в Стерлинг (Sterling) и Ахмедабад (Ahmedabad), където е наблюдаван в запечатана стая от д-р Судхир Шах и други лекари за период от десет дни.

Въпреки, че е описан като “физически нормален”, през това време той отслабва, хвърляйки съмнение върху идеята, че ще успее да оцелее за дълъг период от време, без да поглъща нищо.

Четете още: Наполовина човек,наполовина звяр.Гигантският хуманоид от Елизавил!

По-късно, проучване през 2010 г., продължило 15 дни, също съобщава, че е здрав и „физически нормален“, но не е ясно какво точно му се случва. Предполага се, че той е в състояние да демонстрира „екстремна форма на адаптация към глад и ограничаване на водата“.

Проверка по рама

Други медицински експерти обаче останават скептични, отбелязвайки, че оцеляването без храна и вода е невъзможно, и че по време на проучването е имало възможности той да получава храна и течности от хора, които са могли да го посещават без надзор.

До смъртта му, твърденията на Джани остават спорни за медицинските специалисти, които отхвърлят самата идея и считат практиката „дишане“ за силно опасна.

Достатъчно е да се знае, че определено това не е нещо, което някой би трябвало да пробва у дома.

Джани умира наскоро, на 90-годишна възраст.

Съседът му – Шийтал Чадхари, споделя:

“Той почина рано във вторник сутринта, от старост. Беше приет в болница след полунощ, но е обявен за мъртъв при пристигането на лекарите там.”

Магазин за Акумулатори

Гледайте видеото.

ПРОЧЕТИ

Back to top button