Филми и Сериали

3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата Онлайн информация и резюме

Кафето е една от напитките, без която мнозина не могат да започнат деня си. Хората по света имат различни предпочитания как да пият кафето си. Някой обичат еспресо, други капучино, трети добавят захар, мед, лед и т.н.

Пет народни средства ще ви избавят от стомашни киселини и гастрит

Според изследванията кафето е и полезно, то съдържа антиоксиданти, а многобройни изследвания пък посочват немалко ползи за здравето, които можем да извлечеш именно от кафето.

 

Оказва се обаче, че както е полезно, така може да се окаже и вредно за здравето ни.

Причината е в някои от добавките, които слагаме в кафето. Заради тях може сериозно да се увреди здравето ви с течение на времето, особено що се отнася до здравето на червата

Диетологът Лиза Ричардс и консултантът по чревно здраве Келси Мауро споделят, че рафинираната захар, изкуствените подсладители и пълномасленото мляко са три съставки, които трябва да избягвате да добавяте към кафето, ако искате да поддържате червата си здрави.

Рафинирана захар

Вероятно няма да се изненадате да научите, че рафинираната захар може да навреди на вашето здраве. Има постоянни предупреждения за отрицателните ефекти на захарта, но ако все още я добавяте към сутрешното си кафе всеки ден, трябва да знаете какви щети може да причини на тялото ви.

В допълнение към диабета и наддаването на тегло, захарта може да навреди и на здравето на червата. Ричардс обяснява, че бялата рафинирана захар „причинява тежки възпалителни заболявания и също е хранителен източник за лоши чревни бактерии“.

И когато тези лоши бактерии започнат да се размножават, това обикновено причинява свръхрастеж и дисбаланси в микробиома на червата, което води до „отрицателни последици за здравето на цялото тяло“, казва тя.

Поради тази причина „синтетичната или промишлена захар трябва да се избягва колкото е възможно повече“, особено ако имате проблеми с червата, искате да нулирате храносмилателната си система или просто се опитвате да останете здрави.

Изкуствени подсладители

За съжаление, докато бялата захар е враг на нашите черва, изкуствените подсладители също не са здравословна алтернатива, казва Ричардс, като опции като сукралоза и аспартам „могат да раздразнят червата и да причинят дисбиоза на чревния микробиом“.

Дисбиозата се отнася до дисбаланса на чревните бактерии, за който говорихме по-рано, и може да причини сериозни увреждания на вашето здраве, включително „стомашно-чревен дискомфорт като газове и подуване на корема“.

Сукралозата е една от най-лошите съставки. Д-р Джофре отбелязва: „Едно проучване установи, че сукралозата може да намали броя на здравите чревни бактерии с до 50 процента.“

Проблемът тук, както и при другите изкуствени подсладители, е, че „той не се разгражда в храносмилателния процес, така че влиза непокътнат в дебелото черво; вашите чревни бактерии се хранят с него и умират. Той също така се натрупва в мастните ви клетки.“ .

Но какво да правите, ако обичате сладко кафе? Най-добрият вариант, разбира се, е да избягвате напълно подсладителя, но ако наистина не можете да пиете горчиво кафе, тогава изберете натурални продукти като плодове архат и кокосова захар.

Пълномаслено мляко

Освен подсладител, много от нас обичат да добавят малко мляко или сметана към кафето си. За съжаление, млечните продукти могат да причинят силно чревно дразнене при някои хора.

Докато същото може да се каже за някои видове немлечни млека, Мауро предупреждава, че пълномасленото краве мляко представлява най-голям риск за здравето на храносмилателната система.

Всичко това, защото млечните продукти съдържат лактоза, която е особено трудна за смилане от някои хора. Когато става въпрос за най-лошите видове млечни продукти за хора с непоносимост към лактоза, пълномасленото мляко е някъде близо до върха на списъка поради високото си съдържание на лактоза.

„Пълномасленото краве мляко съдържа най-голямо количество лактоза (около 13 грама на 1 порция) и за нашите черва може да бъде трудно да я разградят“, обяснява Мауро.

Но това не означава, че трябва да пиете само черно кафе, има много алтернативи без млечни продукти.

Мауро и други експерти препоръчват да избирате немлечни млека на растителна основа, като бадемово или овесено мляко. Може дори да ви помогне да отслабнете и да зарадвате вкусовите си рецептори, защото е наистина вкусно./Zdrave.to

Микроблейдинг

(function(d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2“;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

ИЗТОЧНИК:3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата

The post 3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата appeared first on 7DENA.COM Прочети.

Ако 3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата представлява интерес за вас, може да погледнете връзката
Гледай 3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата Онлайн , в която да получите повече информация за филма, възможности за гледане и разбира се превод на български език.

Не забравяй да споделиш публикацията с твоите приятели в социалните мрежи !

ИЗТОЧНИК:
Гледай 3 неща, които да не добавяте в кафето, вредни са за червата Онлайн

ПРОЧЕТИ

Back to top button