ИНЦИДЕНТИ

Инцидент: Eксплозия в Лос Анджелис, има тежкоранени пожарникари ВИДЕО

Резервоарът за гориво на камион се взриви в квартал южно от центъра на Лос Анджелис, изпрати огнено кълбо във въздуха и рани девет от десетте пожарникари, отзовали се на пожара, включително двама от тях тежко, съобщиха от пожарната, съобщава Асошиейтед прес. 

Всичките девет пожарникари от Лос Анджелис са откарани в медицински център и са стабилизирани, а един от тези в критично състояние е трябвало да бъде интубиран и транспортиран по въздух до отделението по изгаряния в медицинския център „Лос Анджелис Дженерал“, заяви д-р Моли Дийн, травматолог. 

От останалите пострадали четирима са получили средни наранявания, а трима са с леки наранявания, каза Дийн.

 

„Честно казано, забележително е, че никой от тях не е по-тежко ранен, след като гледахме кадрите“, каза Дийн. „Повечето хора би трябвало да се справят доста добре.“

Шофьорът на камиона избегнал наранявания, след като забелязал, че нещо не е наред и се отдалечил, за да се обади на 911, казаха служители.

Видеозапис от хеликоптер на телевизията показа овъглени и повредени части на камиона, в които все още горят малки пламъчета, заедно с изхвърленото пожарникарско оборудване, където първоначално са били лекувани ранените членове на екипа.

ПРОЧЕТИ

Back to top button