ИНЦИДЕНТИ

Кючюк от ЕП: Трагедията в Золинген заслужава повече гласност, виновниците – справедливи наказания!

„Трагедията в Золинген заслужава повече гласност, виновниците – справедливи наказания! Не може да поставяме под никаква сянка случващото се в Золинген и престъпленията не могат да бъдат по никакъв начин оставени неразкрити!

Поставям този въпрос тук, за да има справедливост към жертвите на това деяние, което е извършено в Золинген и към общността, която очаква такава справедливост“, това заяви евродепутатът Илхан Кючюк пред ЕП.

Лидерът на европейските либерали изрази притеснениe относно настояването за саниране на сградата, както и опити тя да бъде премахната, преди да е приключило разследването. По думите му това поражда някои съмнения и поставя под въпрос обективността на разследването.

„Четирима български граждани бяха запалени! Аз и мои колеги участвахме в протестно шествие и то беше мирно.

В него участваха различни граждани и много от тях всъщност бяха немци и призива на този протест беше – „НЕ ИСКАМЕ ОМРАЗА!“, заедно с този призив обаче имаше и много силен призив за това извършителите на престъплението да бъдат разкрити! И това го дължим наистина като европейско гражданско общество“, категоричен бе Кючюк.
 

ПРОЧЕТИ

Back to top button