ИНЦИДЕНТИ

Трагедия на косъм в Пловдив: За малко да се изпарим

Трагедията се размина на косъм. За малко да се изпарим с взрив. Това коментира пред „Марица“ пенсионерката Соня, която живее в най-близкия блок до теча на газ в събота вечерта – край „Хелиос метал“, до Онкодиспансера в Пловдив.

Тя разказа, че излязла до балкона, за да прибере котката си и усетила остра миризма на газ.

„Притесних се. Миришеше силно. Видях, че има и други хора по терасите. Чуваше се едно свистене от далечината. После видях, че идва пожарна“, посочи още пенсионерката.
 

Опасна среднощна ситуация в Пловдив: Хората панически звънят на 112

Аварията е отстранена. На място няма никого. По думите на районния кмет Атанас Кунчев, проблемът е отработен още преди да се съмне.

Причината за пробива в тръбата, обаче, остава неясен. Няколко души минаха покрай мястото на аварията и се вгледаха в разкопаното, коментирайки как „Кючук Париж“ се размина от трагедия.
 

„Все става нещо тука и влизаме в новините. Аман“, коментира старец с бастун, който научи за опасната авария.

Нажежената ситуация пък стана повод за изявите на зевзеци в социалните мрежи. „Само не пушете по терасите“, пошегува се пловдивчанин.

Често изтичане на газ следва по време на ремонтни дейности и в резултат на непрофесионализма на работещите на обекта. Това съвсем не е прецедент, особено за Кючука.

Преди година кварталът отново бе под напрежение, след като при подмяна на тръби за Южния обходен колектор беше спукан газопровод. Тогава първо се чу гръм, което още повече подкоси краката на жителите на Кючука. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button