ОБЩЕСТВО

Киев се възмути от подигравки на Мъск към Зеленски

кадър: Нова тв

Украинските власти изразиха възмущението си от публикация на милиардера и собственик на социалната мрежа „Екс“ (известна до неотдавна като „Туитър“) Илон Мъск, в която той се подиграва на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Мъск публикува ироничен фотоколаж, на който е показан напрегнатият Володимир Зеленски, като надпис към монтаж гласи: „когато са минали пет минути, а ти още не си поискал милиарди долари помощ“.

Публикацията на Мъск е във връзка с исканията на украинския президент за оказване на военна и финансова помощ от страна на западните съюзници на Украйна.

В Киев публикацията не бе посрещната с възторг.

„Всяко мълчание или всяка ирония по отношение на Украйна днес е директно окуражаване на руската пропаганда, която оправдава насилието и разрушенията“, заяви Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски, предава Бтв.

Председателят на украинския парламент Руслан Стефанчук също коментира, като направи иронична забележка, че милиардерът се „е опитал да превземе Космоса“, но се е посрамил „за пет минути“.

Според Франс прес Стефанчук с изказването си намеква за провала с ракетата на Мъск „Старшип“, която експлодира при първото си изстрелване през април – изстрелване, което въпреки това Мъск оцени като „невероятен“ първи тестови полет, припомня АФП.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button