ОБЩЕСТВО

Предлагат голямо поскъпване на такситата в Перник

Снимка Булфото

Неприятна новина за таксиметровите шофьори в наш град до столицата.

Предлагат значително поскъпване на такситата в Перник. От местната асоциация на таксиметровите шофьори и регистрираните търговци са внесли искане при кмета Станислав Владимиров и председателя на Общинския съвет Димитър Колев, с което настояват цените, приети с решение на Общинския съвет през 2016 г. да бъдат актуализирани, пише bnt.

bg.

Искането е мотивирано с повишените цени на горивата и увеличените разходи по поддръжката на автомобилите.

За да останат такситата на пазара, тарифите трябва да бъдат увеличени. В противен случай би означавало много от таксиметровите шофьори да спрат да работят, твърдят от асоциацията. Те предлагат минималната дневна тарифа за превоз на пътници да скочи от 0,40 лв. на 1,20 лв. за километър пробег, а максималната – от 1,00 на 2,40 лв.

Предлаганото увеличение на минималната нощна тарифа е от 0,60 лв. на 1,40 лв. на километър пробег, а на максималната – от 1,20 лв. на 2,80 лв.

В момента броят на таксиметровите автомобили, които работят на територията на община Перник е 150. От бранша искат той да бъде увеличен на 180. Искането ще бъде разгледано на предстоящата на 31 август сесия в Перник.

ПРОЧЕТИ

Back to top button