Филми и Сериали

Препоръки на народната медицина при гастрит Онлайн информация и резюме

• Гълтайте няколко дни подред цели, пресни, сурови миди, докато се почувства облекчение.

• Обелва се средно голям картоф, настъргва се на ренде, прецежда се през марля и сокът се пие сутрин на гладно, няколко минути преди ядене. По този начин се лекува не само гастрит, а и язва в начален стадий. 

• Един буркан от компот се напълва до половината с равно количество жълт и червен кантарион, и се залива със зехтин.

Бурканът се затваря и се вари на водна баня 2 часа. След като изстине, билките се изстискват с ръката, останалата течност се прецежда. Пийва се по глътка. Когато легнете, се обръщате ту на една страна, ту на корем, за да може течността да обхване цялата вътрешност на стомаха. Процедурата се прави три-четири пъти в денонощието. Употребява се при остър гастрит.

• Прополисът (пчелният клей) притежава противомикробно действие с широк антибактериален спектър. Има и противовирусно, противогъбично действие. Стимулира регенерацията на тъканите, подпомага гранулацията и епителизацията на трудно заздравяващите рани. Прополисът притежава и спазмолитичен ефект чрез намаляване на стомашната секреция и затова може да се използва успешно за лечение на гастрит.

• 30 г прополис се наситняват и се поставят в 100 г чист медицински спирт. Престоява няколко дни на тъмно, докато прополисът се разтопи напълно. В 200 мл сварено топло мляко се слагат с капкомер 30 капки от разтвора. Пие се три пъти на ден, половин час преди ядене, задължително на малки глътки. Лечението продължава един месец. По време на лечението е абсолютно забранено да се пуши!

• Само сутрин да се пие по 1 чаена чаша чай от бяла върба на гладно. След това да се изпива 1 чаша прясно мляко.

• Смесват се 1 част наситнени стръкове от червен кантарион и 4 части листа от лютива мента. Прави се запарка от сместа с вряла вода (в съотношение 1:10). Пие се по половин, до две трети чаша, 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене.

• Смесват се равни количества липов цвят, листа от бяла ружа и бреза. Една супена лъжица смес ври в 500 г вода 3 минути, кисне 10-15 минути и се прецежда. Пие се по 1 чаша, 3 пъти дневно, преди ядене, в продължение на 6 месеца.

При остър гастрит

• Смесват се добре по 100 г лайка и по 50 г жълт кантарион. Две супени лъжици смес се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне един час. Пие се по 3 пъти на ден, по 200 мл, преди ядене, до свършване на сместа.

При гастрит с понижена киселинност на стомашния сок 

• Взема се по една чаена лъжичка прясно изстискан сок от плодчета на офика преди ядене.

• Двеста грама листа от тесния, продълговат живовляк се варят пет минути в половин литър чиста гроздова ракия. След това се прецежда и като изстине, се слага в шише. Болният взема една супена лъжица сутрин на гладно. Докато се пие лекарството, в никакъв случай да не се пуши.

• Три чаени лъжички наситнени корени от глухарче се заливат със 700 г вряла вода, ври 20 минути и се прецежда. Приема се по 50-100 г отвара, 3 пъти на ден, преди ядене за  възбуждане на апетита и повишаване на секрециите на храносмилателните жлези.

При гастрит с повишена киселинност на стомашния сок 

• Смесват се по 10 стръка от бял равнец и 40 г от обикновен пелин. Заливат се с 500 г вряла вода. Кисне 15 минути и се прецежда. Взема се по 1 супена лъжица, 3 пъти на ден, преди ядене.

The post Препоръки на народната медицина при гастрит appeared first on 7DENA.COM Прочети.

Ако Препоръки на народната медицина при гастрит представлява интерес за вас, може да погледнете връзката
Гледай Препоръки на народната медицина при гастрит Онлайн , в която да получите повече информация за филма, възможности за гледане и разбира се превод на български език.

Не забравяй да споделиш публикацията с твоите приятели в социалните мрежи !

ИЗТОЧНИК:
Гледай Препоръки на народната медицина при гастрит Онлайн

ПРОЧЕТИ

Back to top button