ПОЛИТИКА

Радев от ОАЕ: Ще подпишем меморандум за стратегическо партньорство

Президентът Румен Радев се срещна днес с президента на Обединените арабски емирства. Предстои да се подпише меморандум за стратегическо партньорство между двете страни.

„Самият факт на поканата за тази визита е достатъчно красноречив и той показва, че след като има желание за възстановяване на диалога на най-високо политическо ниво, това е показател за нарасналото доверие към България и интерес към растящите икономически възможности на нашата страна. Сигурен съм, че срещата с президента дава допълнителен тласък за развитие на партньорството в много и то важни области“, каза Радев пред БНТ по време на визитата си.

Президентът заяви, че ще се подпише меморандум за стратегическо партньорство между двете страни, който ще отвори перспектива за трансформиране на политическата воля в нови възможности за сътрудничество и партньорство в сферите: икономика, инвестиции, енергетика, търговия, дигитални и зелени технологии, градоустройство. Подписва се и важно споразумение в областта на науката и културата.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button