ИКОНОМИКА

Важна новина за България и „Газпром“: Водят се преговори!

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов обясни, че със сигурност се водят преговори с „Газпром“. Той добави, че не знае кой ги води.

„Мога да кажа, че се преговаря с „Газпром“, както и с всички останали опции за газ“, обясни икономическият министър пред bTV.

Стоянов заяви, че не е логично да е отказваме, ако имаме 4 опции за доставка на газ, от едната.

„Аз съм абсолютен 100% привърженик на диверсификацията. Трябва да получаваме по колкото се може повече канали газ. Газ ще има и след октомври, ние се борим на каква цена ще бъде той“, коментира служебният министър на икономиката.

Той обясни, че основната му задача е ако може, да е гласът на бизнеса в правителството.

„Те категорично искат газ на цена до около лв.250, което за втечненият мисля, че доста повече беше. Аз бих държал всички опции отворени и не знам дали „Газпром“ са спрели с нас. Аз доколкото знам ние прекратихме така да плащаме, за да не ни доставят.

Дали „Газпром“ е надежден доставчик – това ще преценят специалистите. Въпрос на договори е аз подчертавам, че според мен е разумно да се преговаря с всеки. Ако има 3-4 възможности – да се докара газ в България, да си затваряш една според мен е безпредметно“, каза Стоянов.

ПРОЧЕТИ

Back to top button