ОБЩЕСТВО

Жените разпознават неверника само като го погледнат

Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва, че жените могат да разберат дали един мъж изневерява или не, само като го погледнат, пише Business Insider.   „Силният“ пол от своя страна не разполага с подобно качество.  За целта на проучването учените подканват участниците да прегледат няколко снимки с лица на непознати хора от противоположния пол (някои от тях били изневерявали на своята половинка). Впоследствие те трябвало да оценят физиономиите по няколко характеристики, включително надеждност и вярност.

 

Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва, че жените могат да разберат дали един мъж изневерява или не, само като го погледнат, пише Business Insider. 

„Силният“ пол от своя страна не разполага с подобно качество.

За целта на проучването учените подканват участниците да прегледат няколко снимки с лица на непознати хора от противоположния пол (някои от тях били изневерявали на своята половинка). Впоследствие те трябвало да оценят физиономиите по няколко характеристики, включително надеждност и вярност. 

ПРОЧЕТИ

Back to top button