СВЯТ

Предприемчиви нашенци натрупаха тлъсти пачки в Гърция по тази схема, а сега…

Семейство български граждани е арестувано в Гърция за измами с продажба на луксозни автомобили и селскостопанска техника.

От луксозни автомобили до трактори предлагала престъпната група на почти половин от реалната цена. Свързвали се с клиентите и искали предплата на част от сумата, а в някои случаи на цялата сума за желаното превозно средство. Парите са превеждани по няколко банкови сметки на организаторите, сред които и българското семейство.

Полицията досега е разкрила над 42 случая на измамени клиенти. За да убедят клиентите, нашенците се представяли с чужди имена и за купувачи, като представяли фалшиви документи за закупени от тях коли, информира БНР.

След като някои от клиентите заподозрели измамата, се обърнали за помощ към полицията, като властите се представили за потенциални купувачи, за да разкрият цялата схема на измамата.

Престъпната група е действала в цяла Гърция. Досега по сметките са открити около 200 хиляди евро, но полицията продължава разследването и приканва да се свържат с властите и други жертви на тази измама.

Българските граждани са арестувани в град Навплио на полуостров Пелопонес и са предадени на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button