СВЯТ

Гангстер бе прострелян в пениса и поиска мъст, но тел.обаждане промени живота му СНИМКИ

Бивш британски гангстер обясни защо е решил да прости на длъжника, който го е прострелял в гениталиите, съобщава Daily Star.

Марвин Хърбърт се забърква в престъпния свят като млад мъж. Даван е на съд десетки пъти, като първия път е едва на 13 години. До края на престъпната си кариера той е прекарал 12 години зад решетките и е заподозрян в 76 престъпления.

Хърбърт твърди, че тогава нищо не го е плашило. „Не ме интересуваше кой човек е срещу мен, нито колко са на брой“, казва той. „Всеки, който ме познава, ще ви каже, че съм се изправял сам срещу петима души, срещу 20, 30… дори стотици, във футболни мачове. Но един ден любовта му към риска го е подвела.

Това се случило, когато Хърбърт си уговорил среща с друг бандит, който му дължал пари. Знаел, че противникът ще дойде с оръжие, но разчитал на нож или бухалка.

Длъжникът извадил пистолет и го прострелял в крака. Въпреки раната Хърбърт не искал да се откаже. Тогава длъжникът го прострелял в ръката. Хърбърт продължил да не се отказва. Третият изстрел го улучил в гениталиите, а четвъртият му извадил окото. След това бандитът изчезнал.

Кървящият Хърбърт бил спасен от минувач, когото познавал от местната фитнес зала. Когато гангстерът се събудил само в болницата, той не можел да мисли за нищо друго освен за отмъщение. Представял си какво ще направи, когато хване бандита, който го е осакатил. „Мислех, че първо ще му отрежа ръцете, след това краката, ще го ослепя и ще видя дали ще му хареса“, спомня си Хърбърт.

Тези мисли се разсеяли след обаждане от директора на частното училище, където бил изпратил дъщерите си. Директорът искал да разбере дали учениците му няма да бъдат въвлечени в криминални спорове. Това накарало Хърбърт да се замисли какво ще се случи понататък с децата му.

„Спомних си, че когато бях арестуван за първи път за убийство през 2022 г., синът ми беше на седем. И след това той отказа да говори с мен, страхуваше се от мен. Той каза: „Не искам да говоря повече с теб, ти си убиец.“ Разби ми сърцето. Не исках същото да се случи с двете ми дъщери“, разказва бившият гангстер Марвин Хърбърт.

Според Хърбърт в този момент той осъзнал, че отмъщението няма да доведе до добро. „Мислех си, че не мога да направя нищо с този изрод. По дяволите, по-добре да се грижа за дъщерите си“, казва той. Той успял да остави престъпността зад гърба си. Сега Хърбърт е известен като мотивационен оратор и активист за реформа в затворите.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button