ИНЦИДЕНТИ

Смразяващ кръвта инцидент с детенце в Пловдив, всички настръхнаха ВИДЕО

Шестгодишно дете падна в шахта в пловдивския квартал „Тракия”. Инцидентът е станал около 15 ч. на метри от кметството на района, предаде Нова тв.

Момченцето отивало с майка си на логопед.

Затичало се по оживената алея и минало през металния капак на шахтата, който не бил добре затворен, и пропаднало. 

„Шофьор беше спрял автомобила си. Преминавал е оттук и е видял падналото дете, буквално е скочил вътре, за да му помогне, без стълба, без нищо. Похвално е, че има такива хора“, споделя очевидец.

Шахтата е дълбока два метра и половина. Съоръжението е собственост на EVN „Топлофикация“ и отдолу преминават тръбите за отоплението. Ямата е пълна с вода. Реакцията на пожарникарите е била мигновена.

По чудо детето не е пострадало. Минути след инцидента опасната шахта беше обезопасена с ленти. А кметът на района разпореди проверка. „Всички дружества да проверят състоянието на шахтите и съоръженията и да отстранят там, където има опасност или нередности“, заяви Георги Гатев, кмет на район „Тракия“.

Майките, които всеки ден се разхождат с детски колички от тук, са притеснени. Според тях това не е единственото проблемно съоръжение в района. От топлофикационното дружество съобщиха, че във вторник в 9 часа ще заварят капака на шахтата.

ПРОЧЕТИ

Back to top button