ОБЩЕСТВО

Извънредно! Великобритания закопча още един нашенец, бил руски шпионин

Шести български гражданин е арестуван в Обединеното кралство във връзка с обвинения за предполагаема шпионска дейност в полза на Русия, съобщиха британски медии.

Тихомир Иванов Иванчев е с мярка за неотклонение задържане под стража. Очаква се утре той да се яви пред Уестминстърския магистратски съд.

38-годишният български гражданин от западния лондонски квартал Актън е обвинен в заговор за събиране на информация, предназначена да бъде пряко или косвено полезна на враг с цел да се накърни безопасността и интересите на държавата.

Иванчев е бил арестуван на 7 февруари в рамките на текущо разследване, водено от Отдела за борба с тероризма на столичната полиция. Той е бил пуснат под гаранция и по-рано днес са му били повдигнати обвиненията.

Тихомир Иванчев е имал собствен бизнес, занимавал се е с декорация. 

Като част от същото разследване други петима българи – Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова – бяха арестувани от полицията за борба с тероризма през февруари миналата година, бяха им предявени обвинения и трябва да се изправят пред съда през октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОНОСТИ В

ПРОЧЕТИ

Back to top button