МИСТЕРИИ

Джон Клийз : Живот след смъртта съществува

Джон Клийз : Живот след смъртта съществува


80-годишният ветеран на комедията е запален привърженик на идеята, че съществуването ни не свършва просто, когато умираме.

Това е една от най-обсъжданите мистерии и теми на всички времена, която смущава учени и философи от хилядолетия – какво се случва с нас, когато умрем?

Един мъж, който се е задълбочил в тази тема по-подробно, отколкото може би очаквате, е Джон Клиз – човек, чиято кариера като един от легендарните членове на комедийната група Монти Пайтън няма нужда от представяне.

В предаването Sydney Morning Herald, промотиращо едноименното си шоу – „Защо няма надежда“, което той изнесе в Шарлът преди две години , Клиз говори по телефона с писателя Карл Куин по темата за живота след смъртта.

“Не знам подробности, но видях достатъчно доказателства, че живота продължава , със сигурност за някои хора, след като умрат”, каза той.

Проверка по рама

“След като започнете да четете за това, започвате да осъзнавате, че може би съзнанието не се произлиза от мозъка. Мозъкът е като предавател.”

„Да вземем за пример телевизор; програмата не е направена вътре.“

“Бих искал да направя телевизионен сериал, опитвайки се да накарам хората да се отворят към идеята за живота след смъртта. Тематиката на сериала няма да има нищо общо с религията, просто само наука.”

Клийз със сигурност е запознат със случай на живот след смъртта. Неотдавна беше участвал в дебат по темата и сподели личният си опит с деца, спомнящи си преживявания от минали животи.

ПРОЧЕТИ

Back to top button