СВЯТ

Британското разузнаване: Русия изчерпа бойните си запаси, Украйна обърна хода на войната

Украйна обръща хода на войната срещу изтощената руска армия, която е в такова състояние, че всичките й предишни постижения се превръщат в поражения, обяви шефът на британската организация за разузнаване и сигурност GCHQ Джереми Флеминг, цитиран от BBC и УНИАН.

Смелите действия на украинците на бойното поле дават резултат, добави той.

Според него решенията на руския президент Владимир Путин са се оказали погрешни.

Флеминг смята, че Москва изчерпва боеприпасите, а скорошната мобилизация е била демонстрация на безнадеждността на руския президент.

Руските командири знаят, че техните боеприпаси са на изчерпване, заяви шефът на разузнаването. 

Междувременно украинският военен експерт Роман Свитан коментира, че руският генерал Сергей Суровикин се очаква да отвори аварийният резерв. 

Той и Путин разбират, че губят войната, а това означава колапс за Русия, подчерта той.

Според него руснаците имат проблем с далекобойните и високоточни ракети.

„Страхувате се от нашата ПВО. Те могат да поразяват цели само с ракети с голям обсег, но заради санкциите не могат да възобновят производството им“, обясни експертът. 

Ракетните удари само ще ускорят победната ни, добави той.

Те разгневиха още повече Въоръжените сили на Украйна, които ще отмъстят на нашествениците на бойното поле, заяви Свитан.

„Украинската армия ще стане много по-активна заради вражеските атаки срещу цивилни и срещу инфраструктурата. Единственият начин за отговор е като се унищожат руските войски. Сега броят на поразените вражески цели ще се увеличи два пъти. Още повече ковчези ще трябват на Руската федерация“, пророкува той.

„Ние няма да ударим тяхното население, а по руските войски на наша територия. Сега ще чуете за увеличаване на броя на пораженията на руската армия и за освобождаване на териториите“, каза още експертът.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button