КРИМИНАЛНИ

Екшън в Стара Загора: Мъж нахлу с нож в заведение и стана страшно

Прокуратурата в Стара Загора привлече като обвиняем 28-годишен мъж за закана за убийство. Той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съобщиха от обвинението.

Мъжът е проявил съпротива на орган на властта, а деянието е било изключително дръзко и в условията на опасен рецидив, съобщават още от обвинението.  

На 2 септември, около 22:30 часа той е влязъл в заведение в Стара Загора и започнал да заплашва с нож персонала и клиентите.

Насочил агресията си конкретно към непознатия за него мъж на 25 г., като отправил закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в бедрото.

Пострадалият бил откаран в болница, където е прегледан и освободен за домашно лечение. След подаден сигнал на място пристигнал полицейски екип. Мъжът е оказал съпротива на служителите на реда и отправил нецензурни думи спрямо тях.

Той е осъждан три пъти. Една от присъдите му е за същите по вид престъпления – закана за убийство и хулиганство, а останалите за противозаконно държане на оръжие и наркотични вещества. През 2021 г. е освободен от затвора.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане за постоянен арест.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button