КРИМИНАЛНИ

Терзиев размаха пръст на бияча на общински съветник: Няма да позволим този акт да остане ненаказан

Насилието няма оправдание, обяви столичният кмет Васил Терзиев, по повод нападнатия по-рано общински съветник Стефан Спасов в София.

„Общинският съветник Стефан Спасов е бил нападнат от един от организаторите на протести на несъгласните с ремонта на бул. „Патриарх Евтимий“ граждани. Саморазправа, посегателства и всички форми на насилие са абсолютно недопустими и призовавам компетентните органи да действат бързо и отговорно.

Не можем да позволим подобни актове на саморазправа да останат ненаказани.

Вярвам, че различията се преодоляват чрез диалог, уважение и ангажираност. Сигурността и безопасността на всички граждани е основен приоритет за мен и екипа ми.

Във връзка с притеснения на граждани относно намеренията на Столична община за промяна на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ бих искал категорично да заявя: Подписал съм заповед само за ремонт за подобряване на пътната настилка на бул. „Патриарх Евтимий“, заради недоброто състояние на настилката.

Прозрачността на управлението и активният диалог с гражданите и заинтересованите страни e ангажимент, който прилагаме постоянно.

Затова в случай на промяна на организацията на движение и паркиране, както и потенциалното добавяне на велоалеи, следва да се направи предварително обсъждане и запознаване на широката общественост с подробни проекти и ефекти от тези действия.

Диалогът със заинтересованите страни е ключов за прозрачния модел на управление, който искаме да наложим“, написа Терзиев във фейсбук..

ПРОЧЕТИ

Back to top button