ИНЦИДЕНТИ

Експерт заплете мистерията с изчезналия между Гърмен и Цалапица хеликоптер

Изчезналият край Гърмен хеликоптер може да е кацнал някъде, където няма радиовръзка. Това коментира авиационният инспектор Ангел Борисов. 

„Може да има отказ на самата радиовръзка на устройствата или просто загуба на радиовръзката от пилота. Но тъй като вече почти един ден няма връзка с него, ние можем да разсъждаваме в две направления.

Вертолетът може да се намира кацнал някъде без радиовръзка, но би трябвало пилота през това време по някакъв начин да уведоми службите за издирване и спасяване, и неговата фирма. Това е , така че другата версия е да е извършил ново нарушение„, коментира той пред Нова Нюз.

Всеки вертолет може да се приземи, когато му откаже двигателя. Няма нужда от писта като самолетите, може да го направи и на поляна. Естествено, ако пилот е извършил необходимите действия, винтът минава в ротация и авторотация, всичко от тук нататък зависи от действията на пилота.

При погрешни действия, е възможно при опит за кацане и да се разбие. Известието, че е загубена връзка е дошло много късно„, смята Борисов.

припомня, че . „Робинсон 44“ излетял от Гърмен, но след около час връзката с пилота се изгубила.

Машината е била в района на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви срещу борова процесионка. В петък сутринта е трябвало да се прибира, защото е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно предприятие.

Колегата на пилота си е тръгнал с автомобил, но когато пристигнал в района на Пловдив, установил, че хеликоптерът не се е прибрал и подал сигнал. Започнало е издирване на машината.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button